Ultra Ultra Yüksek Performans Lastikleri - Semi Slick Lastikler

Eagle F1 SuperSport - LastikTR

 

Semi Slick Lastikler Goodyear Eagle F1 SuperSport

 

Semi Slick Lastik Fiyatları için linki tıklayınız

 

2019 yılıyla beraber Goodyear’ın yeni Ultra Ultra Yüksek Performans Lastikleri Eagle F1 Supersport serisini piyasa sürmesi Semi Slick lastiklerde rekabeti oldukça kızıştırdı. Goodyear’ın 3 adet yeni Semi Slick lastiğin tanıtımını yapmasıyla bu seviyede yeni bir heyecan ve yeni bir yarış başlamış oldu. Pistlerde en iyi tur zamanını yapmak üzere ürettikleri lastiklerde en yeni teknolojilerin kullanıldığını söyleyen Goodyear Lastikleri, UUHP Eagle F1 SuperSport lastikleri en güçlü araçların tüm gücünü verimli bir şekilde kullanacağını iddia etmektedir.

 

Goodyear’ın yeni ürünlerinin tam konumlandırmasını anlatabilmek için rakibi Michelin Lastiklerinin aynı sınıftaki konumlandırmalarını vermemiz konuyla ilgili herkesin daha net bilgiye sahip olmasına yardımcı olacaktır;

Goodyear Eagle F1 SuperSport – Michelin Pilot Sport 4 S

Goodyear Eagle F1 SuperSport R – Michelin Pilot Sport Cup 2

Goodyear Eagle F1 SuperSport RS – Michelin Pilot Sport Cup 2 R

 

Bu 3 yeni Goodyear Eagle F1 SuperSport lastiği Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 yaz lastiği ve bunun Michelin’deki karşılığı diyebileceğimiz Michelin Pilot Sport 4 yaz lastiği modellerinin üzerinde konumlandırılmıştır. Eagle F1 SuperSport modeli Goodyear lastik fiyatları önümüzdeki bahar aylarına kadar gerçekleşecek pazar sürümünden sonra belirlenecektir.

 

Goodyear gibi büyük bir markanın yeni yaz lastikleriyle renk gelen Ultra Ultra Yüksek Performans Lastikleri rekabetinde (Bunları Trackday ve Yarış Lastikleri ya da Semi Slick lastikler olarak da adlandırabiliriz) ülkemizde de bulabileceğiniz markaların modelleri hakkında kısa bilgileri yazımızın bundan sonraki bölümünde bulabilirsiniz.

 

Track Day ve Yarış Lastikleri

 

Goodyear Eagle F1 SuperSport

 

Goodyear Eagle F1 Supersport lastikleri mükemmel yol tutuş ve hakimiyet vermektedir. Deseninde bulunan orta bloklar direksiyon yönlendirmelerini hassas cevaplar verir. Lastik omuzundaki bloklar ise virajlardaki ani yük transferlerinde kontrolün kaybolmasını engeller. Aslen kuru yollar için üretilmiş olsa da ıslak zemin performansı göz ardı edilmemiştir. 3 merkez kanalı ile suda kızaklamaya karşı ekstra direnç sağlanmıştır. 

Goodyear Eagle F1 Supersport UUHP spor lastik 18” ve 20” aralığında 25 ebatta sunulacaktır.  Volkswagen Golf GTI, BMW M3, Mercedes-AMG C63 ve Porsche 911 Turbo tarzında araçlar için üretilmiştir.

 

Goodyear Eagle F1 SuperSport R

 

Spor performansını biraz daha ileri taşıyan Goodyear Eagle F1 Supersport R, yol tutuş seviyesi ve hassaslığı onu mükemmel pist lastiği yapsa da yol lastiği özelliğini devam ettirmektedir.  Kanallarındaki köprüler mükemmel denge sağlarken yüksek hızlarda sert virajlarda desen bloklarının zarar görmesini engeller. Lastiğin taban izi motor gücünü yere daha iyi iletmek ve aynı zamanda direksiyon hareketlerine doğru ve zamanında tepkiler vermek için optimize edilmiştir.

 

Goodyear Eagle F1 SuperSport R UUHP spor lastik 18-21 jant aralığında 10 ebatta pazarda yerini alacaktır. Volkswagen GTI Club, BMW M4 CS ve Porsche 911 GT3 benzeri performans odaklı araçlar için üretilmişlerdir.

 

Goodyear Eagle F1 SuperSport RS

 

Goodyear Lastiklerinin sportif özelliğini daha da ileri götürmek için Goodyear Eagle F1 SupertSport RS üretilmiştir.  Goodyear lastikleri yolda kullanılabilecek en iyi pist lastiği olarak SuperSport RS i göstermektedir. Motor sporları için geliştirilmiş kauçuk yapısı en mükemmel tutuşu sağlar.  Sadece 265 35 ZR20 ve 325 30 ZR21 ebatlarında üretilecektir.  Porsche 911 GT2 RS tarzı araçlar için planlanmıştır.

 

Michelin Pilot Sport 4 S

 

Ferrari GTC4 Lusso 2016, Mercedes AMG E Class E63 2017 ve E43 2017 gibi süper spor araçlarda orijinal ekipman olarak kullanılmış olan Pilot Sport 4 S  yanaklarında kullanılan estetik kadife dokusu ve derin jant koruma bantı özelliği ile süper sport lastikleri sınıfında bir fenomene dönüşmüştür.

 

Dynamic Response Teknolojisi ile donatılmış hibrit sırt kuşağı direksiyon hareketlerine en iyi tepkileri verir. Kuru zeminde yol tutuşu olağanüstüdür ki bunu yaparken ıslak zemin performansı göz ardı edilmemiştir.  Bi-Compound Teknolojisi lastiğin dış tarafında kuru zemin yol tutuşu sağlarken, iç tarafında silika karışımla beraber ıslak zemin performansını üst düzeye taşır.

19” ila 22” arasında Y hız sınıfında üretilmektedir.

 

Michelin Pilot Sport Cup 2

 

Pilot Sport Cup 2 bir önceki nesli Michelin Plor Sport + a göre %50 daha fazla tur atabilmektedir. Kuru zemin turlarında daha iyi zaman elde etmiştir.  Suda kızaklamaya karşı yol tutuşu geliştirilmiştir.

 

Pist Dayanıklılık Teknolojisi 2.0 ile özel kauçuk karışımı lastik omuzlarının daha geç aşınmasını sağlar. Lastiği dış kısmında bulunan yüksek moleküler zincirli elastomerler virajlarda olağanüstü tutuş sağlarken, iç kısımdaki daha sert elastomerler ıslak zemin performansını ve direksiyon kontrolünü en üst seviyeye çeker. 17” den 21” e kadar birçok ebatta üretilir.

 

Michelin Pilot Sport Cup 2 R

 

Hypersport araçlar için üretilmiş Pilot Sport Cup2 nin en son versiyonudur. Michelin Pilot Sport Cup 2 R yol tutuşu ve hassasiyette motor sporlarına özel yapılmış karışımı ile mükemmel sonuçlar verir.

 

Porsche 911 GT3 RS ve Porsche GT2 RS için üretilmiştir. Pilot Sport Cup2 R %10 daha fazla taban izi ve daha sert yanakları ile daha hızlı ve atik olmuştur.  265 35 R20 ve 325 30 R21 ebatlarında bulunur.

 

Yokohama Advan Neova AD08R

 

Ülkemizde distribütörlüğü Baytur Motorlu Araçlar Tic.A.Ş. tarafından yapılan Yokohama Lastikleri Japonların önde gelen lastik markalarından biri olarak motor sporlarına da çok önem vermektedir. Motor sporlarında aldığı büyük tecrübe ile geliştirdiği Advan Neova AD08R semi slick lastik yüksek hızlarda dengeli sürüş ve hızlı tepki verme şansı tanıyan ikiz orta şeritleriyle mükemmel yüksek hız sürüşü sağlar. Çelik yanakları Yokohama lastiklerine yanal sapmalara karşı inanılmaz dayanma sağlayarak çok ileri seviyede viraj yeteneği verir. Lastiğin dış yanındaki şeritleri yuvarlaştırılarak dengesiz aşınma önlenmiştir. MS Compound 2R teknolojisi sertliği ve aşınmaya dayanıklılığı arttırır. Aynı zamanda ıslak zemin performansında da yüksek güvenlik sağlar.  15” ila 19” lerde W hız sınıfında üretimi vardır.

 

Yokohama Advan A052

 

Yokohama Advan A052 yeni asimetrik deseni ile dış şeridinde güçlü viraj alma performansı sunan özel yapısının yanında iç tarafta iki ana kanalı ile hem düz ve dengeli sürüş hem de mükemmel ıslak zemin performansı sunar.

Derinleştirilmiş deseni ve yuvarlatılmış omuz şeritleriyle inanılmaz ıslak performansına katkıda bulunur.

BlueEarth teknolojisi yakıt tasarruflu mükemmel bir yarış lastiği ortaya koyar. 16”, 17” ve 18 inçlerde bulunabilir.

 

Pirelli P Zero Trofeo R Semi Slick

 

Kuru zemin pist sürüşü için üretilmiştir.  Track Day’ler de kullanılacak en güçlü ve performanslı BMW, Ferrari, Lamborghini, Maserati, McLaren ve Porsche benzeri araçlar için üretilmiştir. Pirelli P Zero Trofeo R ultra düşük profilli bir semi slick lastik olarak yenilikçi malzeme ve yapısıyla olağanüstü performanslar sunmaktadır.

P Zero Trofeo R ultra süper araçların tüm gücünü kayıpsız zemine iletebilecek ender yarış lastiklerinden biridir.  15” ve 21” arasında bulunan çeşitli ebatlarda üretilen P Zero Trofeo R, Y hız sınıfında pazarda yerini almıştır.

 

Hankook Ventus TD (Z211) Semi Slick

 

Track day ve yarışlar için yaz lastiği olarak üretilen Hankook Ventus TD (Z211), mükemmel denge, çekiş ve frenleme sunar. Yarış lastiklerinin yapısına sahiptir. Silika yapısı sayesinde optimum ıslak zemin tutuşu sunar. R15, R17 ve R18 jantlarda v hız sınıfı, W hız sınıfı ve Y hız sınıfında üretilir. Pist ve yol kullanımına uygun olarak üretilmiştir.

 

Hankook Ventus R-s3 (Z222) Semi Slick

 

Ekstrem Ultra Yüksek Performans Semi Slick lastik olarak Hankook Ventus R-s3 (Z222), mükemmel tur zamanları yapmayı sağlayan, inanılmaz tutuş ve direksiyon kontrolü veren bir lastiktir.  15” ve 20” ebat aralığında bulunur.

 

 

Nankang NS-2R  Semi Slick 

 

 

Nankang NS-2R semi slick lastikler olağanüstü ultra yüksek lastikler olarak motor sporları hayranları için üretilmiş pist lastiğidir. %50 yol %50 pist kullanımına uygundur.

BMW Compact Cup, MaX5, Civic Cup, M3 Cup gibi şampiyonlarda kullanılmıştır.

Tutarlı sürüş özellikleri ve dayanıklılığı ile öne çıkan NS-2R hız tutukunları için yarışlardan aldığı bileşen yapısını kullanır. Pistte ve pist dışında mükemmel performans verir.

Mükemmel ıslak performansı NS-2R yi rakipleri karşısında öne çıkarır.

Optimize sırt genişlik teknolojisi ile normal lastik tasarımına göre %13 daha fazla temas sağlar. Bu özel sır tasarımı en keskin virajlarda bile yanal dengeyi üst seviyeye çıkarır.

 

 

Nankang AR-1  Semi Slick 

 

Nankang AR-1 Semi Slick Lastikler hız tutkunları ve pistte en iyi zamanı yapmanın peşinde koşan motor sporları meraklıları için yarışlarda alınan bilgilerle geliştirilmiş %90 pist %10 yol amaçlı lastiklerdir.

Tek bir bileşen seçeneği ile 5,5 mm diş derinliğine sahip olarak sunulur. Birçok yarışta kullanılmaktadır. Örneğin; M3 Cup, 330 Challenge, Classic VW Cup vb.

 

Yukarıda bir kısmından kısaca bahsettiğimiz semi slick lastikler dışında daha onlarca marka ve model seçeneği vardır. Semi slick lastikler pistte olduğu kadar yolda da kullanılmak üzere üretilmişlerdir; ancak bu lastiklerin yapısı gereği yol kullanımlarında özellikle yağışlı havalarda ekstra özen göstermek gerekir. Spor araç sevdalıları arasında semi slick lastiklerin araçlarına normal yol kullanımı için yüksek tutuş kabiliyetleri nedeniyle daha uygun ve güvenliği olduğu düşüncesi vardır. Aslında, bu lastikler çok serttir, başarılı tutuş seviyesine gelmeleri için gerekli ısıya geç ulaşırlar ve çok çabuk aşınırlar. Pist kullanımlarında semi slickleri kullanmaları daha doğru olacaktır. Yolda ise bir alt grup ultra yüksek performans lastiklerini tercih etmelidirler. 

 

 
Etiketler: Semi, slick, lastikler, eagle, f1, SuperSport, R, RS
Şubat 07, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.